Культура

Юний музикант Сергій Сапун підкорив міжнародний конкурс баяністів-акордеоністів “Perpetuum mobile” та отримав запрошення на конкурс в Португалії

З 3 до 6 травня в Дрогобичі відбувся ХІІ міжнародний конкурс баяністів-акордеоністів “Perpetuum mobile”. Це був наймасштабніший зі всіх дванадцяти цих творчих змагань, в яких брав участь учень Шосткинської дитячої школи мистецтв Сергій Сапун.  У цьому навчальному році це останній конкурс. Сергій вдало виступив та  отримав І місце та сертифікат – запрошення на престижніший конкурс “Трофей світу” в Португалії! Це – сьома перемога юного баяніста в цьому сезоні, і всі вони не нижче першої премії!


По-перше, під час відкриття конкурсу була оголошена важлива подія: конкурс увійшов до Всесвітньої конфедерації акордеоністів. Тепер “Perpetuum mobile” – повноцінний член всесвітньо-престижного баянно-акордеонного братсва.
По-друге, це склад журі: Фредерік Дешампс (Франція), Раймонд Боделл (Велика Британія), Микола Сєврюков (Білорусь), Едуардас Габніс (Литва), Мілош Стоіменов (Сербія), Трофім Антіпов (Білорусь), Єжи Мандравскі (Польща) та українці – Володимир Зубицький,Володимир Мурза, Ярослав Олексів, Ігор Саєнко, Андрій Сташевський, Андрій Дубій, Віталій Заєць, Сергій Карась, Юрій Чумак, Михайло Дмитришин та Сергій Максимов. Що не призвіще – то Майстер!
Святкова атмосфера, зустрічі з колегами та друзями, яскраві концерти, майстер-класи видатних музикантів, інтелигентні, цікаві та професійні коментарі ведучого, художнього керівника Богдана Пица…Велика подяка організаторам і персонально Андрію Душному за це мистецьке свято!

Юрій Лоза, директор ДШМ, викладач Сергія Сапуна

Коментувати