102

В районі, як і в минулому році домінують майнові злочини

Чергова апаратна нарада при голові Шосткинської районної державної адміністрації розпочалася з доповіді Олександра Сачави, заступника начальника сектору превенції Шосткинського відділу поліції про стан криміногенної ситуації на території району.
Проведений аналіз дає підстави зробити висновок, суттєвих змін в структурі злочинності не відбулося, домінують майнові злочини. Найбільш криміногенна ситуація, за результатами 2018 року склалась в смт Вороніж. Там було скоєно 76 кримінальних правопорушень, з яких 46 – крадіжки. В с. Чапліївка скоєно 21 кримінальне правопорушення, з яких 13 – крадіжки. В с. Клишки – 18 правопорушень, з них 14 це крадіжки.
Протягом поточного року за різноманітні правопорушення було складено 599 адміністративних протоколів, накладено штрафів на суму понад 334 тисячі гривень. Голова Шосткинської районної державної адміністрації зауважив, в районі не на належному рівні проводиться спектр робіт стосовно запобігання виготовленню та зберіганню самогону: – «Які наразі важелі впливу мають правоохоронці на осіб, котрі здійснюють ці протиправні дії. Наслідки яких – невиконання батьківських обов’язків, вчинення насильства в сім’ях, хуліганство, тяжкі кримінальні злочини та інші!»
Правоохоронець розповів: протягом минулого року було накладено 84 штрафи по відповідній ст. 176 КУпАП, стягнення сплачені, їх розміри вкрай невеликі: – «Ми вже не одноразово звертались до ГУНП Сумської області з проханням сприяти внесенню змін до Кодексу України про Адміністративні правопорушення, аби норми закону більш жорстко реагували на подібні види злочину, оскільки штраф за виготовлення самогону мізерний. Тож порушники, після його сплати, продовжують нехтувати правовими нормами».

Коментувати