Новини

Собичівська громада відзначила День села (фото)

10 серпня, свої справи полишила Собичівська громада для того аби традиційно відзначити День села. У центрі населеного пункту, в затишному парку, для місцевих мешканців було організовано культурно-розважальну програму на всяк смак. Для найменших працювали атракціони, проводились веселі конкурси. Дорослі ж, в цей час, насолоджувались виступами вокального колективу «Акорд» Імпульсу» та солістів: Віталія Новіка, Ігоря Антоневича, Володимира Целуйко та інших.


В цей день село, як завжди, радо зустрічає гостей серед їх числа був й голова Шосткинської районної державної адміністрації Віктор Ждаміров. Очільник адміністрації наголосив, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості та зауважив: – «В Собичевому живуть добрі трударі. Більше аніж красномовно про це свідчать заклади, що нині функціонують. Вам вдалося не лише їх зберегти, а й розвивати. Школа, садочок та фельдшерсько-акушерський пункт забезпечені всім необхідним та їх матеріально-технічна база щороку поповнюється новим устаткуванням та обладнанням. Відмінно налагоджена робота й з агрофірмами та є прикладом для наслідування в районі. Бажаю селу миру, розквіту, міцного здоров’я та добробуту громаді!»
За сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у надання медичної допомоги населенню Віктор Ждаміров вручив грамоти голови Шосткинської районної державної адміністрації Ніні Юрченко та Тетяні Сергієнко завідувачу та акушерці Собичівського ФАПу. А також за зразкове відношення до службових обов’язків, уважність до одиноких громадян та людей з інвалідністю отримали грамоти соціальні робітники Шосткинського районного територіального центру Ганна Рогожина та Ольга Філіпенко.
Приєднався до поздоровлень й начальник відділу культури Шосткинської районної державної адміністрації Ігор Антоневич:«В вашому селі шанують народні традиції і за добро платять добром. Нехай з роками ваша громада стає згуртованішою та чисельнішою. Я щиро бажаю жителям Собичевого міцного здоров’я та родинного затишку».
З вітальним словом до односельців звернулась й Любов Бондаренко, секретар сільської ради: – «Хочу подякувати працівникам ФАПу, навчально виховного комплексу, відділення зв’язку, клубу, бібліотеки, магазину, соціальним працівникам за щоденну працю. А також народному депутатові України Андрію Деркачу за розуміння та своєчасну допомогу населеному пункту. Підтримують селян і місцеві підприємці Олексій Вікторович Романько, Віра Іванівна Костюченко, Григорій Анатолійович Басанець, Ігор Вилович Румненко, директор агрофірми «Лан» Юрій Якович Жидченко та директор ТОВ ГАК Дмитро Петрович Шаль. Ці керівники наші вірні друзі та помічники на шляху розбудови села, дякую їм за це!».
Цього дня отримали заслужені подарунки господарі, чиї подвір’я визначено найгарнішими у селі – Віра Костюченко, Катерина Манжос та Сергій Пуда. Визначено найкращою вулицею населеного пункту провулок Молодіжний, його мешканцям також вручили презенти. Поза увагою не залишились й найстаріші та наймолодші мешканці села, а також учасники АТО, ліквідатори ЧАЕС, та воїни Афганістану: Іван Кузьменко, Юрій Мотузко, Микола Остапенко, Петро Ковтунюк, Петро Євтушенко.
Всього в Собичевому наразі зареєстровано 520 мешканців, серед першочергових завдань органу місцевого самоврядування на цей рік — ремонт комунальних доріг та розчищення місцевого ставка.

Шосткинська районна державна адміністрація

Коментувати