Спорт

Шосткинець взяв участь у «Пробігу під каштанами»

26 травня в День Києва на Майдані Незалежності відбувся 27-й «Пробіг під каштанами». Учасники були різного віку і бігли на різні дистанції. До прикладу,  першими стартували малюки  9-14 місяців – «Пробіг в ходунках» на відстань 10 метрів прямо на сцені. Далі стартував пробіг з дитячими візочками на відстань 100 метрів. Приймали участь діти до 4-х, 8-ми та 15-ти років. 5 кілометрів долали учасники з фізичною підготовкою. Також цього року пройшли нові страти – “Пробіг наосліп” у підтримку створення у Одесі Центру запобігання дитячій сліпоті на базі Інституту очних хвороб і тканинної терапії імені В. П. Філатова, і “Пробіг із собакою” – в підтримку бездомних тварин (Фонду “Happy Paw”).

 

«Пробіг мужніх» – так називається забіг учасників з інвалідністю. В ньому прийняв участь і наш шосткинець Дмитро Васильцов, голова правління громадської організації “Організація інвалідів «Паритет-Шостка”. Спортсмен своїм прикладом показує людям, що немає нічого неможливого, в тому числі, і для людей з інвалідністтю.

Варто зазначити, що участь у цих змаганням вартувала 200 гривень. Цьогоріч на старт вийшло 18 000 спортсменів та аматорів. Зібрані від маштабного заходу кошти спрямовують на потреби Центру дитячої кардіології і кардіохірургії МОЗ України.  “Пробіг під каштанами” – це новий рекорд, символ того, що українці можуть об’єднатися заради благородної мети», – впевнені учасники і організатори заходу.

 

Коментувати