102

Заволодів телефоном і оформив кредит

Спочатку зловмисник обманом заволодів мобільним телефоном свого нового знайомого, а потім скористався чужим гаджетом для оформлення онлайн кредиту.
У поліцію Шостки за допомогою звернувся 35-річний місцевий житель. Чоловік розповів, що невідомий обманом заволодів його мобільним телефоном, а потім ще й оформив на нього онлайн кредит на суму 2 700 гривень. Детально допитавши заявника, правоохоронці встановили перебіг подій.
Того дня потерпілий на вулиці познайомився з парубком. Нового приятеля він запросив до себе додому, де разом вони вживали спиртні напої. Під час застілля гість попросив у господаря його мобільний телефон, нібито, для термінового телефонного дзвінка. А так як телефонна розмова була конфіденційна, з чужим гаджетом він вийшов до під’їзду, і назад не повернувся.
Згодом заявнику стало відомо, що на його ім’я був оформлений онлайн кредит.
«Провівши ряд слідчо-оперативних заходів, наші співробітники встановили особу зловмисника, – розповідає Ігор Нагорний, начальник Шосткинського районного управління поліції. – Ним виявився раніше судимий 19-річний житель Шостки, який, дізнавшись про беззаперечні докази своєї вини, зізнався у скоєному».
За словами підозрюваного, він побачивши на екрані чужого мобільного «іконку» спеціального банківського додатку, зрозумів, що номер сімки «прив’язаний» до банківської картки законного власника смартфону. За допомогою кількох нехитрих операцій він змінив код доступу до фінансової сторінки потерпілого і оформив на нього онлайн кредит. Гроші з його банківської картки перевів на свою, а сам гаджет здав до ломбарду.
За даними фактами у поліції відкрили кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 190 «Шахрайство» та ч. 2 ст. 185 «Крадіжка». Слідчі дії тривають.
1

Коментувати