Новини

Юристам держустанов розповідали про “Чесну платіжку”

Про кампанію «Чесна платіжка» інформували працівників юридичних служб

Триває інформаційна кампанія «Чесна платіжка». Про цю інновацію фахівці Шосткинського місцевого центру Микола Гудіма та Юлія Зацаринна розповіли працівникам юридичних служб державних підприємств, установ, організацій м. Шостка.
У ході семінару директор Шосткинського місцевого центру Микола Гудіма повідомив, що інформаційна кампанія «Чесна платіжка» реалізується в рамках просвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!». Є розроблені чіткі покрокові алгоритми дій, які допоможуть захистити права споживачів житлово-комунальних послуг.
«Ціни на опалення у різних областях України суттєво відрізнялися через непрозорість формування тарифів. Тариф встановлюють органи місцевого самоврядування на підставі розрахунків виконавців послуг або Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Оскільки розрахунки у всіх різні – ціна теж різна»,- роз’яснив Микола Гудіма.
Також працівники системи безоплатної вторинної правової допомоги пояснювали учасникам семінару, як діяти в разі отримання нечесної платіжки і як домогтися перерахунку вартості опалення.

Шосткинський місцевий центр з надання БВПД

Коментувати