Новини

В ШОСТЦІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ ПЛАН ДІЙ СТАЛОГО ЕНЕРГЕТИЧНОГО РОЗВИТКУ ТА КЛІМАТУ МІСТА

14 травня 2019 року у виконкомі Шосткинської міської ради  відбулась презентація “Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату  міста  Шостки”.  

Презентацію для посадових осіб місцевого самоврядування , керівників комунальних підприємств   та організацій міста, депутатів міської ради  та  громадськості провели президент Фонду “Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу” Руслан Щербаков     та  віце – президент фонду  Віктор Медвєдєв. В рамках візиту   гості  поспілкувались   з міським головою Миколою Ногою, який розповів про стратегію розвитку Шостки та чинники, які на цей процес впливають.

Енергозбереження та  енергоефективність  є важливими питаннями  сучасності, які впливають на  економічний та  енергетичний  розвиток громад. Шостка  приєдналася  до ініціативи Європейської комісії з питань сталого енергетичного розвитку міст Угода мерів  у 2018 році, підписавши угоду, що зобов’язує місто знизити рівень викидів СО2 в атмосферу на 30% до 2030 року.

Ціль розробки “Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату міста  Шостки”  – започаткування системного підходу до управління енергетичними ресурсами громади,  націленого на сталий енергетичний розвиток за рахунок:

– розрахунку енергетичного потенціалу громади по споживанню та виробництву теплоносіїв через виконані енергетичні аудити та сформовану муніципальну енергетичну інформаційну систему, яка використовується в якості експертної моделі по запровадженню програмноцільових показників;

– відбору ефективних енергетичних проектів, з реальною можливістю залучення кредитних коштів та приватних інвесторів;

– комбінування організаційних та регуляторних заходів по започаткуванню системи енергетичного менеджменту на рівні громади;

– залучення механізмів державно-приватного партнерства для реалізації проектів ПДСЕРК. План дій не є сталим  документом. Зі зміною обставин  до нього можуть вноситися зміни.

Ухвалення Шосткинською  міською радою  “Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату міста  Шостки”  надасть можливість міській владі, бізнесу та громадськості надавати свої проекти  щодо енергозбереження та енергоефективності  до міжнародних організацій – донорів  та отримувати гранти на їх реалізацію.

Програма дій сталого енергетичного розвитку та клімату міста  Шостки  буде запропонована до затвердження на черговій сесії міської ради.

http://shostka-rada.gov.ua

 

Коментувати