102, Без категорії

В селі Очкине пошкоджено 23 могили. Хто “прибрався ” на кладовищі?

Поліція розслідує факт наруги над кількома десятками поховань. Подія сталася в селі Очкине Серединобудського району. Під час очищення місцевого кладовища від сухостою та чагарнику були пошкоджені і частково знищені 23 могили померлих місцевих жителів. Поліція в рамках відкритого кримінального провадження з‘ясовує всі причини та обставини події.

На сьогодні з заявами до поліції про руйнування надмогильних споруд та самих поховань звернулись семеро місцевих жителів. Люди говорять: зазнали пошкоджень або повністю зрівняно з землею 23 поховання. До того ж, подекуди зруйновані й окремі деталі поховань – столики та лавки, встановлені для використання під час поминальних днів.
В поліції за фактом руйнування поховань відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 297 КК України (наруга над могилою…), в рамках якого ведуться досудові слідчі дії. Вже з‘ясовано, що поховання були зруйновані під час випилювання сосен та чагарників. Наразі слідчі з‘ясовують, хто й кому замовляв послугу по проведенню очисних робіт на кладовищі, а також розмір завданих такими діями збитків.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Коментувати