101

В селі Івот згорів житловий будинок (+відео)

Сьогодні, 17 січня, у селі Івот Шосткинської громади вночі горів житловий будинок. О 1:22 в службу «101» про пожежу повідомила сусідка. На місце події виїхало три пожежних автоцистерни та 9 рятівників Державних пожежних частин №№ 4 та 5 із Шостки, а також місцевої пожежної команди з Івота.

Горів дерев’яний будинок, площею 10 х 10 кв. м. Більше чотирьох годин знадобилося на те, щоб приборкати вогонь. Локалізували пожежу о 2:35, а ліквідували – о 6:44.

Як стало відомо, у будинку мешкала 65-річна жінка. Ймовірніше за все, загоряння розпочалося через порушення правил безпеки при експлуатації печей. У домі було облаштоване парове опалення з піччю. Дверцята грубки останнім часом не щільно зачинялися. Можливо, випала вуглинка. А поряд лежали сухі дрова. Вони миттю спалахнули.

Посеред ночі загоряння побачила сама власниця будинку й спочатку намагалася впоратися з вогнем самостійно, та не вдалося. Крім того, був втрачений час. Врятувати будинок вже не вдалося й рятівникам. Згоріло перекриття, стеля, 90 кв. м. стін, три телевізори, холодильник, пральна машина та інші особисті речі господарки.

За попередніми підрахунками, збиток від пожежі склав 147 тис. грн, передає shostka.info.

Зате вдалося врятувати майна на 80 тис. грн. Зокрема, пожежні відбили від вогню господарчу споруду поряд: сарай та гараж під одним дахом, а в них – багато вартісної техніки та сільгоспприладдя, речей домашнього вжитку. Люди не постраждали.

Коментувати