102, Новини

В пошуках металу чоловік «знайшов» чергове кримінальне провадження

Аби знайти гроші на спиртне, неодноразово судимий 59-річний мешканець одного з сіл Шосткинського району обікрав чужий дачний будинок. І хоча період скоєння крадіжки, вказаний заявником, був тривалим, полісмени Шостки встановили зловмисника та притягли його до кримінальної відповідальності.

В поліцію з заявою про крадіжку з дачного будинку в одному з сіл Шосткинського району звернувся 34-річний мешканець райцентру. Чоловік розповів правоохоронцям, що невідомий проник до нежилого помешкання та викрав звідти металеве пічне обладнання. Справу значно ускладнював той факт, що заявник навіть приблизно не міг вказати період, у який ймовірно було скоєно злочин, означивши тільки, що можливо – протягом року.
Провівши ряд пошукових заходів та перевірив раніше судимих осіб, які відбували покарання за подібні злочини, правоохоронці все ж таки встановили злодія.
Ним виявився неодноразово судимий за крадіжки 59-річний місцевий чоловік. Він зізнався у скоєному та розповів, що викрадені вироби з металу продав, а гроші витратив на спиртне.
В поліції відносно зловмисника відкрили чергове кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». За скоєне йому загрожує до шести років позбавлення волі.
Правоохоронці звертаються до громадян з закликом більш уважно ставитись до збереження свого майна, і не полишати його на довгий час без уваги, якщо це стосується дачних будиночків, чи інших нежилих приміщень, розташованих на чималій відстані від постійного проживання власників. Якщо немає можливості самому наглядати за такими садибами, варто домовитися про нагляд з довіреними особами: сусідами, родичами чи добрими знайомими.

Шосткинський відділ поліції

Коментувати