103, Новини

У Сумах через кір померла породілля: до 5 квітня закрито обласний перинатальний центр

Хвора на кір жінка, яка 14 березня народила немовля у пологовому будинку на Басах — померла. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Сумської ОДА Сергій Бутенко.


За його словами про причини смерті стане відомо завтра, після розтину.

У родині жінки, яка є ромської національності, найближчі родичі нещодавно захворіли на кір, така ж доля спіткала і майбутню маму. Жінка з нездужанням (нежиттю, високою температурою і одиничними висипаннями) спочатку звернулася за допомогою за місцем проживання в Буринську ЦРЛ. Підозри на кір пізніше підтвердилися і при вірусологічному дослідженні. Для розродження пацієнтку госпіталізували в профільну медустанову третинного (обласного) рівня.

13 березня жінка була доставлена з Буринської ЦРЛ до обласного перинатального центру з діагнозом кір. 14 березня вона народила немовля, однак у дитини  ознак хвороби не діагностували. Утім ризик того, що вірус передався від матері до дитини, лишається великим, оскільки термін інкубаційного періоду складає три тижні.

Заступник головного лікаря Сумського обласного перинатального центру Марина Нечипоренко розповіла газеті “Ваш шанс”, що така пацієнтка до них надійшла вперше. Про її транспортування повідомила районний акушер-гінеколог. Жінку помістили в індивідуальну палату (ізолятор) – з окремим входом, меблями, санвузлом (душова, туалет). Там є все необхідне, щоб перебувати окремо від решти пацієнток і відчувати себе комфортно.

Медики переконують, що прийняли надзвичайні заходи безпеки при пологах і подальшому нагляді за породіллею, проте не приховують – ризик поширення хвороби по відділенню, хоч і мінімальний, але все ж можливий.

Через таку ситуацію Сумський обласний перинатальний центр не прийматиме породіль та вагітних до 5 квітня. Такий наказ підписав начальник управління охорони здоров’я Сергій Бутенко.

http://everyday.sumy.ua

Коментувати