Новини, Офіційно

У Шостці судитимуть чоловіків, які напали на колишнього працівника колонії

Шосткинською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох місцевих жителів С. і Г., які скоїли хуліганство.

У ході слідства, проведеного слідчими поліції, встановлено, що один із обвинувачених – 26-річний раніше неодноразово судимий С., маючи не зняті та не погашені у встановленому законом порядку судимості, 26 січня 2019 року в нічний час в одному з магазинів м. Шостка побачив знайомого. Цей чоловік працював у колонії в той час, коли обвинувачений відбував там покарання.

Вочевидь у С. були неприємні спогади, пов’язані з тим періодом та особою, яку він випадково зустрів, які ще й загострились від того, що він перебував у стані алкогольного сп’яніння. Відтак обвинувачений дістав з кишені пістолет, яким почав погрожувати колишньому співробітнику колонії. Коли нападник намагався привести зброю у бойову готовність, потерпілий спробував відібрати пістолет. Між чоловіками зав’язалась бійка. У цей час у магазин зайшов 30-річний Г., який також перебував у стані алкогольного сп’яніння. Не розібравшись у ситуації, Г почав наносити удари потерпілому, захищаючи С. Зупинити бійку вдалось присутнім, які й викликали співробітників поліції.

«Дії С. кваліфіковано за ч. 4 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчинене особою, раніше судимою за хуліганство, групою осіб, із застосуванням предмету, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень) КК України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Г. відповідатиме за ч. 2 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчинене групою осіб) КК України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років», – розповів перший заступник керівника Шосткинської місцевої прокуратури Павло Моісеєнко.

Прокуратура Сумської області.

Коментувати