102

У Шостці співробітники групи реагування патрульної поліції виявили трьох нетверезих водіїв мототранспорту

В рамках комплексних цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мотоцикл», поліцейські Шостки вже притягли до адміністративної відповідальності 44 водія мотобайків за порушення ними правил дорожнього руху. Троє з яких керували мототранспортом в стані алкогольного сп’яніння.

Вчора під час патрулювання міста співробітники у складі групи реагування патрульної поліції помітили водія мотоциклу «Мустанг», який рухався без захисного шолома. Правоохоронці чоловіка зупинили.
Виявилось, що 51-річний житель одного з сіл Шосткинського району ще й перебував за кермом в стані алкогольного сп’яніння. Будь-яких документів на право керування транспортними засобами та на мототранспорт у чоловіка теж не було.
Останній пояснив поліцейським, що випив лише пляшку пива, а документи забув вдома.
Наразі мотоцикл чоловіка поміщено на майданчик тимчасового утримання транспортних засобів Шосткинського відділу поліції. Відносно правопорушника правоохоронці склали адміністративну постанову за ст. 126 «Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами» та адміністративний протокол за ознаками ч. 1 ст. 130 КУпАП «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції». За скоєне чоловіку загрожує штраф у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.
Поліцейські нагадують основні правила, які варто знати мотолюбителям:
– перш, ніж сісти за кермо свого двоколісника – уважно перевірте його технічний стан;
– обов’язково одягніть шолом;
– не забудьте взяти в дорогу посвідчення водія та реєстраційні документи на мотоцикл, оскільки їзда без них заборонена;
– на дорозі заздалегідь подавайте сигнали маневрування – в такий спосіб ви попереджаєте інших водіїв про ваш намір здійснити поворот чи обгін;
– обгін здійснюйте лише за умови достатньої видимості та вільної зустрічної смуги руху;
– на спусках і поворотах із обмеженою видимістю знижуйте швидкість і тримайтеся правого краю проїжджої частини;
– завжди майте на увазі, що за наявності пасажира складніше утримати мотоцикл у рівновазі.
І пам’ятайте, що перевозити на мотоциклі чи моторолері людей, які сидять боком, або дітей віком до 12 років, а також осіб у нетверезому стані – суворо заборонено.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Коментувати