101

У Шостці під час пожежі вогнеборці врятували 2 людей, 12 – евакуювали (ВІДЕО)

11 квітня о 07:07 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу в чотирьохповерховому житловому будинку на пров. Озерний у м. Шостка. На гасіння направили  черговий караул  5-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Через 4 хв вогнеборці прибули на місце виклику і встановили, що загоряння сталося у квартирі на першому поверсі. Через сильне задимлення працювати довелося у захисних апаратах. Оскільки вхідні двері були броньовані, вогнеборцям довелося потрапити у помешкання через вікно. По       драбині-палиці вони допомогли спуститися чоловікові, що знаходився в квартирі, на вулицю. У цей час їх колегам вдалося відчинити двері і вони вже через під’їзд вивели другого жителя помешкання.

Одночасно з гасінням рятувальники організували евакуацію 12 людей із будинку. О 07:32 загоряння локалізували, запобігши подальшому поширенню вогню з кухні, де знаходився осередок горіння, на все помешкання. І вже о 07:39 пожежу ліквідували.

Всього на гасіння було залучено 7 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Врятованими виявились брати 1964 та 1970 р.н. Постраждалих доправили до лікарні, проте після надання необхідної допомоги від госпіталізації чоловіки відмовились.

За попередніми висновками фахівців, припустима причина загоряння – коротке замикання електромережі пральної машини.

Коментувати