102

У Шостці літня жінка обміняла свої заощадження на пачку сувенірних купюр

До Шосткинського відділу поліції із заявою про злочин звернулась 88-річна пенсіонерка. Вона розповіла поліцейським: коли вона відпочивала на лавці біля свого будинку, до неї підійшла невідома жінка та запропонувала купити меду. Запропонована нею ціна бабусю цілком влаштувала, тож вона попрямувала до будинку за гаманцем, у якому знаходилась чимала сума. Очевидно, «продавчиня» побачила гроші, оскільки попросила стареньку їх роздивитися. Після чого зробила висновок, що гроші начебто «старого зразка», і їх необхідно терміново обміняти на нові. Дама люб‘язно запропонувала свою допомогу: мовляв, вона може просто зараз обміняти готівку, і літня жінка, не роздумуючи, віддала їй всі свої заощадження, отримавши натомість пачку новеньких банкнот.

Уже пізніше, намагаючись розплатитися цими «грошима» у місцевій крамниці, старенька зрозуміла, що стала жертвою аферистки. Адміністраторка магазину пояснила, що насправді такі купюри не є банківськими квитками, а являються звичайними сувенірними папірцями.

В поліції за  цим фактом відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». У рамках досудового розслідування  проводяться заходи з метою встановлення та затримання зловмисниці.

Поліція вкотре застерігає громадянам: не довіряйте незнайомим співрозмовникам, особливо тоді, коли мова заходить за гроші. Завжди зважуйте отриману від них інформацію, ніколи не поспішайте погоджуватися на малозрозумілі чи підозрілі пропозиції.

Намагайтеся якнайшвидше передзвонити тому, хто нібито потребує негайної допомоги, або людям, які можуть в даний момент бути поруч з ним – так ви підтвердите або спростуєте щойно отриману інформацію.

Якщо ви все ж таки стали жертвою аферистів – негайно телефонуйте до поліції, це збільшить шанси повернути втрачені кошти.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Коментувати