101

У лісі під Дібровкою знайшли протитанкову міну

24 жовтня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження 122-мм та 300-мм артилерійських снарядів, які раніше виявили в Шосткинському та Роменському районах. Небезпечні предмети було вивезено у спеціально відведене місце та знищено шляхом підриву.

Так 14:54 надійшло повідомлення про виявлення однієї протитанкової міни ТМ-35. Боєприпас знаходився на відстані до 1 км від житлових будинків, його знайшов місцевий мешканець у лісі с. Дібрівка Шосткинського району.

На місці виявлення вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області (м. Ромни).

Рятувальники застерігають: роботи з вилученням та знешкодженням боєприпасів часів минулих війн можуть проводити лише піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій. Дії ж громадян при виявленні вибухонебезпечних предметів повинні бути виваженими. Треба пам’ятати, що боєприпасів не можна навіть торкатися, необхідно запам’ятати місце знахідки та негайно повідомити про неї до місцевих органів влади або безпосередньо до Служби порятунку “101”.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Коментувати