102

Стартує операція «Пішохід»: за порушення правил – штраф 136 гривень

Відсьогодні на території Сумщині розпочався практичний етап проведення комплексу профілактичних заходів під умовною назвою «Пішохід», який буде тривати до 30 червня. Основна мета — зниження кількості дорожніх пригод за участю пішоходів.

У цей період полісмени будуть посилено приділяти увагу дотриманню водіями і пішоходами вимог Правил дорожнього руху: перехід проїжджої частини лише у спеціально відведених для цього місцях з дотриманням правил особистої безпеки, а водіям правоохоронці будуть нагадувати про надання переваги у русі пішоходам на пішохідних переходах та регульованих перехрестях.

Нагадаємо, що згідно з законодавством за перехід вулиці у недозволеному місці пішоходу загрожує штраф у розмірі від 51 до 136 гривень. Водночас адміністративне стягнення за порушення водіями правил проїзду пішохідних переходів передбачає штраф 255 гривень.

У разі якщо дії учасників дорожнього руху спричинили створення аварійної ситуації, то для пішоходів штраф збільшується від 170 до 255 гривень. Що стосується водіїв, то для них у таких випадках штрафні санкції зростають до 850 гривень. Такого водія можуть позбавити права керування автомобілем на строк від 6 до 12 місяців. В обох випадках рішення про покарання приймає суд.

Шосткинський відділ поліції

Коментувати