Новини

Стало відомо, хто нині керує Сумщиною

Президент Володимир Зеленський призначив Сергія Пахольчука тимчасово виконувати обов’язки голови Сумської облдержадміністрації. Про це повідомили на сайті Офісу президента.

Сергій Пахольчук – був заступником голови Сумської ОДА Романа Грищенка. Сергій Пахольчук курував департаменти: капітального будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури, розвитку інфраструктури та усі підприємства та установи, які входять у сферу їхнього впливу.

Чоловіку 48 років, він навчався у Донбаській державній академії будівництва та архітектури, працював на підприємствах “Донецькміськводоканал”, “Донпобутсервіс” (директором), “БКФ “Укрбудсервіс” (директором) та КП “Макіївський міськводоканал”.

З грудня 2011 року він працював на різних посадах у Києві та Білій Церкві. З лютого 2018 року надавав консультаційні послуги Мінрегіонбуду щодо впровадження реформ в Україні відповідно до укладеного договору з Громадською спілкою “Фонд підтримки реформ в Україні”.

Згідно з декларацією кандидата на посаду, Сергій Пахольчук отримав доходів від цієї громадської спілки 525 тис. грн, також 788 тис. грн як фізична особа-підприємець. Загальний його дохід за 2019 рік складає понад 2,1 млн грн.

Сергій Пахольчук має у власності квартиру в Севастополі, земельну ділянку та дачний будинок у селі Фурси на Київщині. Він також задекларував квартиру в Макіївці та автомобіль Hyundai Accent у власності дружини. До 23 липня Сергій Похальчук також був зареєстрованим як фізична особа – підприємець.

Джерело: https://shostkanews.city

 

Коментувати