102

Шосткинця, що побив свою знайому і викинув з вікна засуджено до 8 років позбавлення волі

Шосткинська місцева прокуратура підтримала публічне обвинувачення стосовно 44-річного жителя м. Шостки, який спочатку побив свою знайому, а потім зіштовхнув її з балкона.

Подія сталась у липні 2018 року в м. Шостка. До обвинуваченого прийшла в гості його 50-річна знайома. Після тривалого застілля жінка залишилась ночувати в квартирі чоловіка, а вже на ранок її бездиханне тіло виявили сусіди під вікном.

Обвинувачений запевняв, що він не знає, що сталось. Бачив лише, що потерпіла, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, неодноразово падала в квартирі. З його слів, одного разу при падінні вона навіть ударилась головою об бильце ліжка. Він пропонував її викликати швидку, однак вона відмовилась.

«Однак відповідно до висновків експертиз, потерпіла прижиттєво отримала декілька ударів по голові тупим твердим предметом. При цьому особливість даних ушкоджень виключають можливість їх виникнення в результаті падіння з висоти. Відтак невизнання обвинуваченим своєї вини суд розцінив як спосіб захисту з метою уникнути відповідальності», – розповіла прокурор Шосткинської місцевої прокуратури Алла Тимченко.

За вироком Глухівського міськрайонного суду чоловіка визнано винуватим за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) та засуджено до 8 років позбавлення волі.

Прокуратура Сумської області 

Коментувати