Новини

ШОСТКИНСЬКА «ЗІРКА»: У ПРОБЛЕМНОГО ПІДПРИЄМСТВА З`ЯВИЛИСЯ ПЕРСПЕКТИВИ

Спільними зусиллями обласна влада та юстиція Сумщини знайшли шляхи вирішення проблем невиплати заробітної плати на Шосткинському казенному заводі «Зірка». Ще кілька днів тому ситуація здавалася безнадійною, і невиплачені працівникам борги по зарплаті лягали тяжким тягарем і на підприємство, і на економіку Шостки та й області загалом.

«Очільник області Микола Клочко, розуміючи необхідність кардинальних змін, взяв це питання під особистий контроль, – говорить керівник юстиції Сумщини Ірина Свистун. – Виключність ситуації полягає в тому, що казенне підприємство відповідає за своїми зобов’язаннями лише коштами, що перебувають у його розпорядженні».

Долаючи владні кабінети Укроборонпрому, залучивши до конструктивного діалогу Міністерство юстиції України, ініціатива переросла у злагоджені дії, з’явилася реальна можливість допомогти людям.

Наразі більше 1 мільйона гривень перераховані на користь 72 працівників.

Проблема виплати заробітної плати за виконавчими провадженнями – у центрі уваги влади та юстиції Сумщини, яка шукає дієві варіанти вирішення проблеми по кожному підприємству.

Разом з тим, за 2019 рік на користь працівників Сумщини стягнуто більше 19 мільйонів гривень заборгованої заробітної плати.

Головне територіальне управління юстиції у Сумській області

Коментувати