102

Шосткинець втратив гроші, замовляючі товар через інтернет

Ще однією жертвою інтернет-аферистів став 44-річний житель Шостки. Чоловік намагався продати через відомий сайт оголошень автозапчастину. Проте, не будучи обізнаним у тонкощах онлайн-продажів, дослухався порад невідомого «покупця» і втратив власні майже 5 000 гривень.
У поліцію Шостки звернувся 44-річний місцевий житель. Останній розповів, що намагався через відомий сайт продати автозапчастину за 3 000 гривень. Того ж дня через месенджер він отримав пропозицію від потенційного покупця. Вони обговорили умови покупки та зійшлися на тому, що варто скористатися послугою сайту «доставка».
Заявник отримав посилання на сторінку цього ресурсу, та по ній перейшов на відповідний сайт. Там увів необхідні дані своєї банківської картки: номер, строк її дії та cvv-код, що знаходиться на зворотній стороні фінансового документу. Втім грошей він так і не отримав.
За якийсь час йому зателефонував невідомий, який назвався у розмові співробітником служби безпеки банку, де він обслуговується. «Банкір» розповів, що для зарахування грошей на його рахунок потрібні данні іншої картки, баланс на якій перевищує 3 000 гривень. Не розібравшись повністю у ситуації, чоловік продиктував дозвонювачу ті ж дані вже іншого свого фінансового документу та код, який прийшов йому у смс-ці з банку. Після цього з його рахунку було знято 4 800 гривень, а листування у месенджері «покупець» швидко видалив.
У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого ведуться пошуки зловмисника.
Правоохоронці звертаються до громадян з проханням користуватися виключно перевіреними інтернет – ресурсами, і не переходити за посиланням, які занадто настійливо пропонують невідомі особи. Крім того, не надавайте телефоном конфіденційну інформацію по своїм фінансовим рахункам будь-кому, а всі питання стосовно ваших грошей вирішуйте виключно у фінансовій установі. Будьте обачні, обов’язково перевіряйте надану від незнайомців інформацію, і вам не доведеться бути жертвою шахраїв.
Відділ комунікації поліції Сумської області

Коментувати