Новини

Що не можна робити під час голосування 21 липня

21 липня, в Україні відбудуться позачергові вибори народних депутатів. Важливо, щоб перебіг голосування проходив у рамках законодавства не тільки з боку держави, а й громадян. З метою підвищення правової обізнаності населення, зокрема щодо порушень під час виборів та передбаченої відповідальності за їх скоєння, фахівці юстиції Сумщини в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» інформують населення з зазначеної теми.

Чого не можна робити на дільниці під час голосування:

  • не можна робити фото та відео у кабінках для голосування
  • не можна отримувати виборчі бюлетені від інших осіб
  • не можна передавати свої виборчі бюлетені іншим особам
  • не можна демонструвати заповнений виборчий бюлетень
  • не можна оприлюднювати світлини чи відео заповненого виборчого бюлетеня
  • не можна знаходитись у кабіні для таємного голосування з іншою особою.

Треба пам’ятати! Публічне порушення таємниці голосування може вважатися агітацією, офіційно забороненою в день виборів. Відповідно до статті 159 Кримінального кодексу України, умисне порушення таємниці голосування під час проведення виборів карається:

штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років або обмеженням волі на строк до 3 років.

Свідомий громадянин не тільки бере участь у виборах, а й контролює їх перебіг!

  1. За пару днів, 21 липня, в Україні відбудуться позачергові вибори народних депутатів. Важливо, щоб перебіг голосування проходив у рамках законодавства не тільки з боку держави, а й громадян. Здійснено оперативне усунення аварії на напірному колекторі діаметром 900 мм по вулиці Кринична, 6. Під час ліквідації пориву проблем із водопостачанням та водовідведенням у житлових будинках не виникло.

Коментувати