Культура

Сергій Сапун повернувся з конкурсу баяністів-акордеоністів “ВІЗЕРУНКИ ПРИКАРПАТТЯ” з черговою нагородою

Пройшло тільки три тижні після важливої перемоги Сергія Сапуна на конкурсі “Трофей світу” в Португалії, а він вже в черговий раз повернувся з творчого змагання “зі щитом”.
З 29 листопада до 1 грудня в Дрогобичі відбувся XII Всеукраїнський відкритий конкурс баяністів-акордеоністів “ВІЗЕРУНКИ ПРИКАРПАТТЯ”, у якому брали участь юні музиканти з України, Литви, Латвії, Білорусі.
У складі журі, яке очолював Президент Всесвітньої конфедерації акордеоністів, професор Фредерік Дешампс (Франція), працювали відомі музиканти – Володимир Зубицький (Україна – Італія), Ігор Саєнко, Ярослав Олексів, Юрій Чумак (Україна), Сподріс Качанс (Латвія), Маріте Маркявічєне (Литва).
Сергій опинився в найпотужнішій, як відмітив на урочистому закритті конкурсу Володимир Зубицький, групі – “солісти 2005 – 2006 року народження”. Наприклад, у цій групі, крім учнів мистецьких шкіл, змагалися чотири яскравих учні Львівської ССМШІ імені С.Крушельницької. І в цій “групі смерті” Сергій, зібравши всі сили, досвід, майстерність, натхнення, зміг вдало виконати програму та отримати найвищий бал – 24,9 з 25 можливих та диплом першого ступеня.


Вкрай складна і тому дуже цінна перемога! До того ж Сергію пощастило ще раз – Фрідерік Дешампс провів з ним дуже корисний для юного виконавця майстер-клас.

Юрій Лоза

Коментувати