Культура

Серед номінантів “Мистецьких сходів” відзначені діячи культури із Шостки

5 листопада, напередодні Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва,відбулася обласна культурно-мистецька акція “Мистецькі сходи “.
Заступник голови облдержадміністрації Іван БОРШОШ, який зі сцени вітав працівників культури у своїй промові зазначив:  «У черговий раз своїми здобутками ви доводите, що галузь культури Сумщини є однією з кращих в Україні. Місія працівників культури є дуже вагомою, адже ваша діяльність забезпечує духовне буття людини, сприяє єднанню нації. Живе українська культура – живе Україна».
За підсумками акції удостоєні нагород і відзнак : у номінації “Гордість культурної Сумщини” – поет-пісняр, заслужений працівник культури України, Ігор Чумак. У номінації,  “Кращий аматорський колектив” – народний ансамбль української пісні ” Веселка “, БК КЗ ” Імпульс ” , керівник заслужений працівник культури україни Ігор Чумак.

Творчу спільноту Сумщини привітала і начальник обласного управління культури Олена МЕЛЬНИК: «Сьогодні культура Сумщини  – це яскрава зірка на мапі культурно-мистецької України. Це доводять численні фестивалі і конкурси. Майже кожного дня наші діти та дорослі повертаються з нагородами з найпрестижніших конкурсів міжнародного і всеукраїнського рівнів».

Не став виключенням і цей день. Учню Шосткинської школи мистецтв Сергію САПУНУ наша держава довірила єдиному представляти Україну на Всесвітньому конкурсі акордеоністів, що проходить у Португалії.

Атмосфера свята огорнула обдарованих талановитих людей, які присвячують своє життя справі збереження національно-культурного спадку та  розвитку народної творчості. Їхнє мистецтво викликає захоплення, а іскри творчості запалюють серця.

Коментувати