102

Рушницю, знайдену на горищі, шосткинець відніс до поліції

У Шостці 28-річний місцевий мешканець скористався дією місячника добровільної здачі зброї, і здав до поліції знайдену на горищі будинку родича мисливську рушницю. Чоловік забажав в подальшому оформити знахідку у власність та користуватися нею на законних підставах.

У Шосткинський відділ поліції звернувся 28-річний житель райцентру. Молодий чоловік розповів поліцейським, що, перебираючи речі на горищі дачного будинку в селі Шосткинського району, він знайшов мисливську рушницю ТОЗ-63, 16 калібру. За його словами, зброя могла належати його давно померлому діду. Маючи бажання залишити знайдений «спадок» за собою і користуватися ним на законних підставах, чоловік вирішив скористатися місячником добровільної здачі зброї, аби в подальшому оформити рушницю у передбаченому законом порядку.


«Дуже добре, коли громадяни розуміють, які наслідки може мати незаконне або безвідповідальне зберігання зброї. І добре, що користуються всіма можливостями, наданих державою, аби в законний спосіб її позбутися, – говорить Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції.Нагадаю, що місячник добровільної здачі зброї триває з першого по тридцять перше жовтня. В цей період громадяни, які добровільно здали до органів Національної поліції України незареєстровану зброю, боєприпаси, вибухові пристрої та речовини – звільняються від кримінальної відповідальності передбаченою частиною першою та другою ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)».
Наразі вилучена рушниця знаходиться в Шосткинському відділі поліції. Правоохоронці готуються відповідні документи на її реєстрацію.

Коментувати