102

Поцупив телефон сусідки, що лежав на підвіконні

Неповнолітній юнак скористався відкритим вікном до квартири на першому поверсі, і викрав з підвіконня мобільний телефон сусідки-пенсіонерки. Хлопця швидко викрили співробітники поліції і тепер за скоєне йому доведеться постати перед судом.

Про крадіжку мобільного телефону в поліцію повідомила 66-річна жителька Шостки. За її словами, гаджет вона залишила на ніч на підвіконні своєї квартири, а на ранок виявила його зникнення.
Правоохоронці з’ясували, що пенсіонерка мешкає на першому поверсі багатоквартирного будинку, й того вечора залишила на ніч відчиненим вікно, чим, власне, й скористався зловмисник.
Провівши ряд пошукових заходів, поліцейські встановили причетність до крадіжки 17-річного жителя цього ж будинку. Хлопця опитали і він зізнався у скоєному.
За словами підозрюваного, тієї ночі він проводжав товариша. Побачив на підвіконні сусідської квартири мобільний телефон, у якого в темряві світився екран, і вирішив його поцупити. Зняв обережно москітну сітку та забрав вподобану річ. В подальшому викрадене віддав у користування своєму приятелю, який в той час не мав свого телефону.
Наразі мобільний правоохоронці вилучили та повернули власниці. Відносно неповнолітнього відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі, проте остаточне покарання юнакові визначать у суді.

Шосткинський відділ поліції

Коментувати