102, Без категорії

Поліція Сумщини встановила чоловіка, який погрожував журналістці

Нагадаємо: поліція Сум відкрила кримінальне провадження за фактом погроз редакторці одного з обласних мас-медіа та розпочала пошуки зловмисника, повыдомив відділ комунікації поліції Сумської області.

Сьогодні поліція встановила його. Це – 27-річний житель Рівненської області.
Чоловік стверджує, що подзвонив, аби висловити своє незадоволення діями журналістки, котра критикує голову політичної партії, прихильником якої він є.
Наразі чоловіка опитують. В рамках відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії.

В свою чергу Олена Адаменко прокоментувала подію у Фейсбук наступним чином:

Про фейки і маніпуляції. Продовження історії з погрозами.
За останні дві доби прочитала про себе більше брехні і бруду, ніж написали Дебати за весь час. Колеги, в коментарях нікому не відмовляю, тому, якщо хочете щось спитати, питайте. Адекватним френдам також завжди відповідаю. Велкам. А тепер власне про ситуацію з погрозами і рештою кримінальних проваджень, у яких фігурую я чи члени моєї родини.
Фейк№1. «Підпал автівки – то була «битовуха», мовляв спалив її мені чоловік через особисту неприязнь».
У ніч з 6 на 7 червня 2014 року, коли ми з «Данкором» святкували день журналіста, під під’їздом будинку на Засумській, 13, де мешкала моя сім’я, спалили нашу машину – єдине на той час у Сумах яскравофіолетове «рено твінго» 1992 року випуску. Так ось, то була автівка, яку купив мій тодішній чоловік за гроші, позичені у його батька. Спалити самому собі машину – серйозно?! І ніт, страховку ми не отримали, бо 22-річні машини по КАСКО не страхують. Той факт, що обвинувачений у підпалі нашої машини помер, ми дізнались через кілька місяців після цього (бо в суди відмовились ходити, попросивши розглядати справу без нашої участі, бо не вірили у вину того чоловіка).
Фейк№2. «Погроз не було, то я піарюсь».
Організувати дзвінок із погрозами собі о 7.38 ранку у вихідний день – як на мене (а я «сова») просто нонсенс. Тим паче потім півдня провести у поліції, а інші півдня «виливати» переляк – це вже просто дебілізм. Ба більше, піару я не потребую, бо до влади ніколи не рвалася і рватися не збираюсь.
Фейк№3. «Адаменко вкрала бюджетні гроші».
ФОП Адаменко виграла пітчинг, який проводив телеканал ЮА:Суми, і на його замовлення виробила 12 програм журналістських розслідувань «Під прицілом» по 13 хвилин (мінімум) кожний. 31667 гривень за 13 хвилин розслідувань – це не просто дешево, а часто просто безкоштовно, бо за ці гроші ми з операторами їздили у відрядження до Києва, Прилук, Глухова, Шостки, часто на кілька днів. Взагалі поцікавтесь вартістю виробництва відео. Хоча б весільного)
Фейк№4. «Адаменко отримувала гранти фонду Сороса».
Ніколи. Але повністю підтримую тих, хто отримував і отримує. Бо в грантах немає нічого поганого.
Фейк№5. «Адаменко – помічниця нардепа Медуниці».
Ніколи не була помічницею ані нардепів, ані депутатів місцевих рад. Моє фото з Медуницею зроблено у жовтні 2014 році, наступного дня після виборів, оприлюднено мною на моїй сторінці у ФБ і підписано мною, що це мій обранець. Ніколи не приховувала, що голосувала за нього на виборах. Це мій вибір.
Якщо у когось залишились іще питання, пишіть.
Вибачте, що дуже багато букв))

Коментувати