102

Поліція поклала край небезпечним «дорожнім» розвагам шосткинським підлітків

В Шостці на проїзній частині діти розважались тим, що лягали фактично під колеса транспорту, який до них наближався. В поліції особи підлітків встановили і наразі проводять з ними та їх батьками профілактичні бесіди про неприпустимість такої поведінки.

Інформацію про небезпечні розваги місцевих підлітків виклала на своїй сторінці в соціальній мережі жителька Шостки. Вона побачила їх на власні очі. Жінка попереджала водіїв бути уважними, адже наступного разу неповнолітні могли з’явитись на будь-якій проїзній частині міста.
Побачивши цей пост у соціальній мережі співробітники ювенальної превенції Шосткинського відділу поліції негайно зареєстрували повідомлення і почали за цим фактом перевірку.
« Інформація підтвердилась. Особи підлітків та їх батьків наші співробітники встановили, – розповідає Сергій Коверсун, заступник начальника Шосткинського відділу поліції.Ними виявились четверо хлопців та одна дівчина, віком 11-13 років. Така поведінка дітей виявилась для їх батьків повною несподіванкою і вони були, м’яко кажучи, шоковані. Як не дивно, але ініціатором такої гри «на слабо» стала дівчинка. За умовами підлітки мали обрати дорогу із жвавим рухом автомобілів, лягти на проїзну частину і ігнорувати транспорт, який буде до них наближатися». 
Наразі з неповнолітніми та їх батьками поліцейські проводять профілактичні бесіди щодо можливих наслідків подібних розваг і неприпустимості повторення таких ігор на майбутнє.
Крім того, правоохоронці закликають жителів регіону у разі виявлення або отримання інформації про злочини та правопорушення негайно повідомляти поліцію для негайного реагування і вже потім, за бажанням, викладати цю інформацію в соціальні мережі для загального обговорення. І цей приклад тому наявне підтвердження.

Коментувати