Спорт

Команда КЗ “Імпульс” вдало виступила на Чемпіонаті України з ракетомодельного спорту

Команда спортивно-технічної лабораторії шосткинського казенного заводу “Імпульс” повернулася з Дніпра, де з 24 по 27 вересня проходив Чемпіонат України з ракетомодельного спорту. В цей короновірусний час в змаганнях спромоглися взяти участь тільки представники Дніпра, Ніжина, Херсона, Закарпаття, Маріуполя, Запоріжжя, Харкова, Полтави та Шостки. Деякі регіони були представлени двома командами – Ніжин та Дніпро.
Змагання відбулися по дещо скорочений програмі – всього шість категорій моделей замість звичайних восьми. Втім, погода була благоприятна та змагання пройшли на досить високому рівні.
Команда “Імпульсу” взяла участь в обох віковіх категоріях – і серед дорослих, і серед спортсменів-юніорів та виборола в обох категоріях другі загальнокомандні місця. За команду виступали спортсмени Лавриненко Максим, Мозок Денис, Чиж Владислав, Ліпський Єгор і представник та член жюри Чемпіоната Юрій Гапон.
Треба зазначити, що фінансування поїздки відбулося за рахунок коштів, якіми була премірована наша команда в минулорічній перемозі на Ukraine Ricket Chаllenge.
Крім загальнокомандного розіграшу наші хлопці непогано виступили і в особистому заліку. Лавриненко Максим здобув чемпіонство в категорії ракетопланів на тривалість польоту, Георгій Ліпський – чемпіон України серед юніорів та другий серед дорослих в категорії моделей з ротором, Владислав Чиж – другий серед юніорів та третій серед дорослих також в категорії моделей з ротором і третій серед юніорів в категорії радіокерованих ракетопланів.
На жаль, це були єдині в цьому сезоні старти наших ракетомоделістів. Всі інші змагання, в тому складі і Чемпіонат світу будо скасовано з-за пандемії.
Юрій Гапон

Коментувати