Новини

Кандидат в нардепи особисто зустрів хлопців, що розклеювали незаконні листівки

Це сталося  вночі, близько 00:45. Кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №160 Володимир Пилипейко   повертався додому  , коли помітив двох хлопців, які почали приховувати свої обличчя і втікати. Пан Володимир їх наздогнав і запитав, що вони тут роблять, на що невідомі  відповіли: “Тебя клеем”. Як виявилось при собі у них були плакати, які містили наклеп саме на Володимира Пилипейко. Після побаченого кандидат у депутати викликав поліцію і виклав наступний пост у Фейсбук:

Уважаемые граждане, как Вы уже видели, многие из моих оппонентов бьются в конвульсиях, предвидя возможный конец власти. Вот, буквально только что – нами в городе Шостка была обнаружена группа людей, расклеивающих по городу объявления лживого и негативного содержания в отношении меня. Вызвана полиция, сейчас документируют факты, устанавливают личности и уверен будут известны заказчики

Як виявилось,  правоохоронці впродовж ночі спіймали ще чотирьох осіб, які займались тим самим: розклеювали антилистівки. Варто зазначити, що хтось із опонентів Володимира Пилипейко  і замовників чорного піару суттєво витратився, адже поліграфія листівок дуже пристойна.

Нагадуємо, що згідно із ч. 1 ст.68 Закону України «Про вибори народних депутатів України передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію – суб’єкта виборчого процесу. А згідно ч. 23 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

3 Коментарів

  1. Вячеслав Киричок

    Як зазначається у статті 70 закону “Про вибори народних депутатів України”, передвиборна агітація закінчується о 24-й годині останньої п’ятниці (19 липня) перед днем голосування.
    Згідно з законом агітацію за кандидатів треба видаляти з білбордів в ніч з 19 на 21 липня.
    Звернув увагу вранці 18 липня, що на білборді, який розташований на вулиці Ченігівській біля супермаркету, зникла реклама партії “Европейська солідарність” з генералом Забродським, який входить в першу десятку кандидатів від цієї партії.
    Коли її видалили і хто, невідомо, але виконана робота ретельно. Без спеціальної техніки зробити це неможливо.
    Порошу звернути увагу на порушення виборчого законодавства штаб “Європейської солідарності”.

Коментувати