102

І знову шахраї. Пенсіонерка втратила 5000грн.

Поліцейські переконливо просять громадян не довіряти інформації отриманої від невідомих телефонних співрозмовників

У Шостці жертвою аферистів стала пенсіонерка. Вона повірила телефонній співрозмовниці і перерахувала 5 000 гривень за «не притягнення доньки до кримінальної відповідальності».

З заявою про шахрайство у поліцію Шостки звернулася 62-річна місцева жителька. Вона розповіла, що на її мобільний зателефонувала невідома жінка, яка в розмові назвалася адвокатом. Остання повідомила, нібито донька заявниці у Києві біля супермаркету штовхнула перехожу. Та впала і зламала руку. За спричинення тілесних ушкоджень доньку заявниці затримали правоохоронці, і для її звільнення потрібно сплатити 5 000 гривень.
Перелякана жінка записала номер банківської картки, куди потрібно перерахувати кошти та перевела необхідну суму на вказаний рахунок.
Лише після здійснення банківської операції, пенсіонерка зателефонувала доньці та дізналася, що з нею все гаразд, і ніяких правопорушень вона не вчиняла.
За словами потерпілої, про таку шахрайську схему вона знала, проте хвилювання за рідну людину змусило її забути про всі попередження.
За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Встановлюється особа зловмисниці.
Правоохоронці радять громадянам не довіряти інформації отриманої телефоном від незнайомих людей, ким би вони не називались. У випадку вимагання у вас коштів за не притягнення родичів до кримінальної відповідальності, перше, що потрібно зробити, зателефонувати людині, яка нібито потрапила у біду, і переконатися, що з нею все гаразд. Та ні в якому разі не перераховувати і не передавати гроші невідомо кому.

Шосткинський відділ поліції

Коментувати