Новини

Чапліївка та Лушники на День громади влаштували гастрономічне свято (фото)

10 серпня населені пункти Чапліївка та Лушники, що знаходяться у підпорядкуванні Чапліївської сільської ради, спільно відзначили день громади. П’ятий рік поспіль гості та місцеві мешканці збираються на це свято поблизу Свято-Успенської церкви. Традиційно гуляння супроводжуються дзвінкими народними піснями місцевого колективу «Полісянка», сміхом малечі, що розважається на атракціонах та неймовірними ароматами від наваристого куліша та свіжої випічки. Не обійшлося й без гастрономічних «родзинок». Цього року – 130 кілограмове порося, його готували на вертелі протягом 6 годин, а смакувало ним безкоштовно декілька сотень учасників святкового дійства.


Місцеві мешканці не тільки мають хист до гарного відпочинку, а й найперше до плідної праці. Так схарактеризував надбання громади голова Шосткинської районної державної адміністрації Віктор Ждаміров: – «За останні п’ять років на потреби села з різних рівнів бюджету, зокрема й за сприяння народного депутата України Ігоря Молотка, виділено понад 10 мільйонів гривень. Ці кошти направлено в освітню, медичну галузі, мережу освітлення, дорожню інфраструктуру сіл. Варто зауважити, що такі успіхи були б неможливими без напрацювань кожного з мешканців та наполегливої роботи сільського голови. Бажаю аби й надалі здобутки громади примножувались, миру, здоров’я та сімейного затишку!» 


За зразкове виконання службових обов’язків грамотами голови Шосткинскьої районної державної адміністрації відзначено Василя Кіктьова Чапіїївського сільського голову, соціального працівника Тамару Строкач, листоношу Галину Пилипенко, бібліотекаря Олену Бережну. 
Дякував за розуміння та віру у спільну справу розбудови сіл і Василь Кіктьов, Чапліївський сільський голова: – «Я вдячний всім – лікарям, вчителям, тваринникам, хліборобам. Кожному, хто віддав частинку життя задля майбутнього наших прекрасних мальовничих сіл. Бажаю всім, від себе особисто та від виконкому Чапліївської сільскої ради, від депутатського корпусу міцного здоров’я, щастя, добра, тепла, а нашим селам – процвітання». 
До теплих привітань земляків долучився й голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк:«Бажаю щоб ваша впевненість в тому, що Чапліївка та Лушники будуть розквітати не згасала. Миру всім, злагоди та всього найкращого, зі святом!»


Як і належить свято не обійшлося без сюрпризів, а це торт від Шосткинського хлібокомбінату та керівника сільгосппідприємства «Онікс» Олександра Івченка, сертифікат на придбання велосипедів і спеціальні функціональні сумки для соцпрацівників від парламентаря Ігоря Молотка. Подарунки цього дня отримали й найменші мешканці сіл Вероніка Певно та Богдан Дорошенко, довгожителі чапліївці Сітало Михайло Васильович (90 років), Сітало Марія Григорівна (94 роки) і мешканка Лушників Романчук Наталія Дмитрівна (89 років), подружня пара Василенко – Сергій Семенович і Уляна Федорівна, які прожили в шлюбі 65 років, Герой соціалістичної праці Надія Жижневска, багатодітна мама Наталія Ількун, кращий учень школи Андрій Кузьменко, учасники АТО, воїни-афганці, учасники наслідків ліквідації аварії на ЧАЕС.

Наразі на території двох сіл проживає 1 300 жителів, в школі навчається 64 учні. За парти в нинішньому навчальному році вперше сядуть 6 першокласників.

Шосткинська районна державна адміністрація

Коментувати